Sustainable wines by Owen Thiers

Het verhaal tot op vandaag…

Owines?

Owines is een moderne wijnimporteur met een focus op duurzame wijnen, verrassende Europese streken en vergeten druiven. De voorbereidingen zijn bezig sedert mei 2017, de eerste publieke proeving werd georganiseerd in november 2017 en wij verwachten 3 jaar nodig te hebben om een uitgebalanceerde lijst te hebben. Tijdens onze eerste jaar kregen wij onmiddellijk veel bijval van de gastronomische sector en wij zijn fier onmiddellijk een aantal absolute toprestaurants (ook met meer dan 1 michelin ster) tot ons cliënteel te hebben. Wij geloven ook dat wijn een levend product is en soms beslissen we zelf producten jarenlang te laten kelderen om pas dan voluit te presenteren als de culinaire inzetbaarheid uitzonderlijk wordt. Noem ons gerust ‘wijnaffineurs’.

Duurzaam

Onder duurzame wijnen verstaan we in de eerste plaats die wijnen die Biologisch, bio-dynamisch of op natuurbasis gemaakt worden. Minder chemie en meer natuur is hier de boodschap zodat er respectvol met de omgeving wordt omgesprongen. Goed voor mens en planeet.
Maar duurzaamheid kan ook ruimer zijn en kan te maken hebben met de ganse bedrijfsfilosofie van een producent.

Streken

Verrassende Europese streken omdat er in het Europa van de regio’s een traditie en savoir-faire is van ambachtelijke, hoogkwalitatieve wijnproducenten. Het hoeven echt niet steeds de reeds bekende namen zijn die op de tafels terecht komen. Wij kiezen bewust voor een beperkt aantal streken die bovendien onder de radar zijn gebleven.

Vergeten druiven

Owines kiest er expliciet voor om ook minder bekende, onbekende of vergeten druiven aan bod te laten komen. In de moderne industriële praktijken kloont men immers steeds dezelfde succesvolle druiven en plant men deze kloon overal ter wereld aan. Hierdoor riskeert het plantenbestand steeds minder divers te worden en onze smaken steeds uniformer.

Contact

Telefoon: +32 468171420
info@owines.eu

Provinciebaan 244, 9620 Zottegem
Maandag tot vrijdag: 9u00 tot 19u00

Ondernemingsnummer: BE0671932955
Accijnzen: BE2G000652900