Sustainable wines by Owen Thiers

Bio /  bio-dynamie / Natuur

Wat is biologische wijn?

Het bovenstaande bio-label is een Europees georganiseerde wettelijke certificering. Indien u dit logo ziet dan voldoet het product aan een aantal criteria. De criteria gaan zowel over de druiventeelt (strenge criteria rond pesticiden, insecticiden en kunstmatige meststoffen) als over het werk in de kelders (minder sulfiet en andere toevoegingen). Een externe onafhankelijke controle ziet toe op het uitreiken van dit certificaat. Puur taalkundig wordt de term biologisch als ‘organic’ vertaald in engelstalige landen. Uiteraard kunnen er landen zijn waar de term organic wordt gebruikt maar waar geen of andere wettelijke criteria verbonden zijn.

Wat is bio-dynamie?

Hierboven vindt u twee labels die de bio-dynamische certificering betekenen. Dit zijn private instellingen. Het gaat hier dus niet over een wettelijk kader. Bio-dynamie is gebaseerd op de antroposofie van Rudolf Steiner. Er wordt van uitgegaan dat we de evenwichten niet moeten verstoren maar juist in ons wijnmakingsproces moeten integreren. De criteria voor bio-dynamie zijn veel verregaander dan de criteria voor biologische wijn en houden bijvoorbeeld rekening met de stand van de maan bij het oogsten omdat die invloed heeft op de sapstromen in de planten.

Wat is natuurwijn?

Er bestaat geen definitie en geen wetteljik kader. Er is ook geen certificering voor deze term. Men bedoelt hier meestal mee dat wijnen gemaakt zijn met een minimum aan toevoegingen (bijvoorbeeld spontane gisting door aanwezige natuurlijke gisten ipv gekochte gisten).

Bestellen

Hoe wijn bestellen?

Om wijn te bestellen kan je best contact opnemen met Owen via mail (info@owines.eu) of via telefoon +32 468 17 14 20

Leveringen

Wordt mijn wijn geleverd? Of haal ik deze af bij Owines?

Afhalen kan steeds gratis. Wel best tijdsblok afspreken. Aan huis brengen kan ook en is gratis indien de afstand kleiner is dan 10 km of indien het aankoopbedrag minstens 200 euro is. Bij die leveringen aan huis die niet gratis zijn rekenen wij 20 euro transportkosten.